woensdag, mei 19, 2010

Kip met prei en worteltjes (met mie)

Vanavond hebben we een gast aan tafel. Gezellig!!
Ik ga mijn favoriete recept maken: 
Kip met prei en worteltjes.
Hieronder volgt het recept.

Wat heb je nodig:
- 1 ui
- 2 preien
- 200 gram worteltjes
- 2 dubbele kipfilets
- zout en peper
- 1 theelepel gemberpoeder
- 3 eetlepels boter
- 50 gram rozijnen
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel kerriepoeder (mild)
- mie

Hoe te bereiden:
Snipper de ui. Snijd de prei in ringen.
Snijd de worteltjes in plakjes en de kipfilets in repen.
Bestrooi de reepjes met zout, peper en gemberpoeder.
Verhit de boter.
Bak de reepjes in +/- 8 minuten bruin.
Voeg de ui, de prei en de worteltjes toe.
Bak het geheel +/- 5 minuten op een hoog vuur onder voordurend omscheppen.
Meng er de rozijnen, ketjap, kerriepoeder en 2 dl water door.
Laat het geheel +/- 10 minuten zachtjes koken zonder deksel.

Doe de mie in 2 liter kokend water en zet de pan van het vuur.
Na +/- 5 minuten de mie met een vork losmaken en overgieten in een vergiet.

Tip:
Om er een echt Oosters recept van te maken, is het lekker om hierbij het volgende op te dienen:
Kroepoek
Schijfjes augurk
Sambal sausen
Reepjes omelet
Eventueel voor de grote eters nog saté-stokjes met pindasaus

*** Eetsmakelijk ***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten