zondag, november 21, 2010

Ja, ik doe mee!

Vrijdag heb ik wol gekocht.
Merino Superfein (100% wol) kleur: Rood
Hiervan ga ik een babymutsje breien voor het Project India.
Hier heb ik het patroon voor het mutsje. 
Uit een bolletje, kan ik twee mutsjes maken.Project India
In India wonen 375 miljoen kinderen. Helaas is India niet de beste plek om geboren te worden. Ieder jaar sterven er twee miljoen kinderen en pasgeboren baby´s, vaak in de wintermaanden als gevolg van onderkoeling. Daar wil Save the Children wat aan doen.
U kunt de kinderen in India helpen door een mutsje te breien om onderkoeling tegen te gaan. Een mutsje kan het leven redden van een pasgeboren baby. Uw mutsje wordt in India uitgedeeld door onze verpleegkundigen in de mobiele klinieken, terwijl ze voorlichting geven aan de ouders. Doe mee, en brei een mutsje voor een baby in India. U kunt hiermee levens redden!

Nou aan de slag dan maar...

DOE MEE!

Welke kleur zal ik gebruiken?

In India dragen mensen graag felle kleuren. Wit en ecru worden geassocieerd met de rouw en zijn dus niet geschikt. Ook zwart wordt in India niet veel gebruikt.  Dus graag felle kleuren wol gebruiken.

Welk materiaal kan ik gebruiken voor het breien van een mutsje?

Voor de kinderen in India is het belangrijk om materiaal te gebruiken waar wol in zit, synthetische materialen zijn niet geschikt voor het breien van een mutsje, doordat het materiaal vlambaar is en in huis veelal op vuurtjes wordt gekookt.

Lees meer F.A.Q. op de volgende sites:
 
 
Groeten, Linda

1 opmerking: